Alle de vakreste pingvinfotoene

Anonim

Det er nok for ham å riste den "blonde" ryggen, for å ha alle hunnene ved føttene.

Når det gjelder forførelse, er den crested eudipte (Eudyptes chrysocome) en ekte mester, og når den svinger de lange tuftene med gule fjær som følger med snuten, går den absolutt ikke upåaktet hen. Men det er ikke en Don Giovanni: til tross for hjertebryterluften er denne pingvinen i Atlanterhavet en trofast type, og hvert år i parringsperioden - i de første dagene av våren eller sommeren - går den på jakt etter den samme partneren fra de foregående sesongene.

Oppdag mange andre pingvin-nysgjerrigheter
[EI]

Han bor i Edinburgh Zoo, Skottland, sammen med andre dyr, men dette er en uvanlig pingvin (Aptenodytes patagonicus). Og av "kongelig", foruten navnet og den avgjørende vandringen han passerer foran militæret, har han også tittelen: han er oberst i sjef for Den Norske Kongelige Garde!

Det var i 1972 da en løytnant av dette militære organet foreslo å adoptere en pingvin som en maskot. Den valgte fuglen ble omdøpt til Nils Olav til ære for kong Olav V av Norge. Men dessverre gjorde han ikke en stor karriere, da han døde var han bare en sersjant. Hans plass ble deretter inntatt av Nils Olav II (bildet), også nylig utnevnt til ridder.

Keiserpingvinens kosmiske uflaks (se)
[EI]

En ung pingvin for første gang? Ikke i det hele tatt, det du ser er et voksent og vaksinert eksempel på en mindre pingvin (Eudyptula minor). Oppkalt etter sin korte status, 40 centimeter (omtrent halvparten av en vanlig pingvin og en tredjedel av keiserpingvinen 1, 20 meter høy). For en måned siden ble den lille karen funnet mer død enn i live på en australsk strand. Men nå, etter en periode med behandling i en dyrehage i Sydney, kan han endelig ta av til sørkysten, der pingvinene bor. Og det er bedre at han skynder seg fordi sannsynligvis partneren hans venter spent. Hvis faktisk disse pingvinene - generelt monogame - gjør lange ensomme svømmer på jakt etter mat i løpet av dagen, kommer de tilbake til "hjemmet" så snart mørket faller. I armene, eller rettere mellom vingene, til partneren.

Oppdag mange andre pingvin-nysgjerrigheter
[EI]

Disse fuglene i halene har mange etablerte vaner. År etter år, når keiserpingvinene (Aptenodytes forsteri) kommer tilbake fra migrasjonen til nord, der de blir værende i to måneder, velger de alltid det samme isstykket som flyter i Antarktis. Så, sesong etter sesong, velger de alltid den samme partneren å reprodusere, hvis han overlevde motgang.

Biologer er også fascinerte av det faktum at dette er den eneste pingvinen som foretrekker den kaldeste årstiden for kjærlighet. Midt på vinteren er det da hannen som tar seg av rugingen av egget . På bildet er en voksen omgitt av en gruppe nyfødte som holder hverandre varme …

Denne pingvinen har det gøy å surfe i vannene på Malvinas-øyene (eller Falklandsøyene som britene kaller dem), i Argentina. Men det er ikke hans eneste sportslige spesialitet, Papua-pingvinen til arten Pygoscelis papua er også en dyktig svømmer, sannsynligvis den raskeste blant fuglene. Som alle pingviner, bruk ikke vinger for å fly, men for å svømme og dykke etter fisk og blekksprut.
Det er rundt 17 forskjellige arter av pingviner, til og med veldig forskjellige i størrelse. Keiserpingvinen - for eksempel filmen "Mars of the Penguins" - er den største og kan til og med nå en høyde på 1, 20 meter. Mens de som tilhører den minste arten noen ganger ikke overstiger 50 centimeter.
Finn ut alt om pingviner .

Kolonien som bor på Sør-Sandwichøyene i Antarktis har over 10 millioner eksemplarer, samlet i rundt 7, 5 millioner par. Vi snakker om de antarktiske pingvinene ( Antarctic Pygoscelis), som på dette bildet er gruppert på et isfjell i Weddelhavet.
I motsetning til keiserpingvinene, som vi har fortalt deg om den vanskelige forplantningskampen, hopper ikke denne arten gjennom bøyler. Klekking av utlagte egg (vanligvis to) skjer på sirkulære reir med en diameter på omtrent 40 centimeter, bygget med små steiner og hevet fra bakken med omtrent femten centimeter.
Begge foreldrene klekkes og skiftes hver 5-10 dag: etter 33-35 dager fødes kyllingene og blir liggende i reiret i nesten en måned. Senere når de barnehagen der alle små samles for å redde seg fra den store forkjølelsen.

Fire papua-pingviner (Pygoscelis papua) ser ut til å danse, med nesten perfekt koordinering, foran målet til en amerikansk forsker i Antarktis. I motsetning til de fleste fugler, vandrer pingviner til fots. De er såkalte gregarious dyr: de har en tendens til å leve i grupper og de fleste kolonier kan nå 50 000 enheter. Noen ganger kan de gi inntrykk av å bevege seg i synkroni, spesielt når de går i en fil. De gjør det for å lete mot vinden.

Hvorfor fryser ikke bena, utsatt for veldig kalde temperaturer (under -80 ° C) og hviler lenge på is? Finn ut blant spørsmålene og svarene.

Foto: © Tom Schonhoff.

Nå har han kommet seg. Men da han ble funnet på en strand i nærheten av Sydney, Australia, var denne storpregede pingvinen (Eudyptes pachyrhynchus) virkelig utmattet. Og hvordan man ikke forstår det: fra New Zealand reiste den 2.000 km med svømming. En utmerket svømmer, men ikke bare, ifølge ny forskning utført i USA (i Arizona), har pingviner også en god luktesans. Forskere fra Society for Integrative and Comparative Biology har plassert en prøve av dimetylsulfid, et kjemikalie med en spesielt ubehagelig lukt, i sentrum av en labyrint, og oppdaget at pingviner perfekt kan finne den.

Duft av mat? Kanskje! Det luktende stoffet er faktisk produsert av plankton, den grunnleggende næringen av pingviner.

"Jeg visste det, jeg måtte ikke gå over bord med krepsdyr" denne pingvinen (fam Spheniscidae) vil tenke på å slite med skalaen. Den lille gjesten i en dyrehage i Hannover (i Tyskland) vil nok føle seg litt "hoven". Men de ekstra kiloene hans ville sikkert misunne mange av hans medmennesker. Som for eksempel hannene til keiserpingvinen (Aptenodytes forsteri), som under klekkingen av eggene kan være fastende i mer enn to måneder og vente på at partneren, som er igjen på jakt etter mat, skal komme tilbake til reiret. I denne perioden mister de fremtidige fedrene mye av vekten, som i følge reproduksjonsperioden svinger mellom 22 og 37 kilo.

[EI]

Pingvinene til Adélie (Pygoscelis adeliae) - fra navnet på kona som døde for tidlig av den franske oppdagelsesreisende Jules Dumont d'Urville (1790-1842) - har en arkenemi: leopardsel (Hydrurga leptonyx). For å forsvare seg mot dette rovdyret som venter på dem i det kalde vannet i Antarktis, velger pingvinene en gruppestrategi: det vil si at de dykker samtidig for å redusere muligheten for at en person havner fanget. Adélie-pingvinene er også dyrebare barnevakter: i tillegg til å passe sitt eget reir, tar de faktisk vare på forsvaret av reirene til andre par og hele kolonien hvis det er tilfelle.

For Adelie-pingvinene (Pygoscelis adeliae) er snø ikke noe nytt: de bor i Antarktis, hvor selv om sommeren (den "varmeste" måneden er desember) overskrider sjelden temperaturen -20 ° C. Vinterens kollaps av temperaturer faller sammen med solnedgangen over horisonten mot april. Rekorden ble nådd i Amundsen-Scott med -82, 8 ° C (23. juni 1982) og i Vostok med -89, 2 ° C (21. juli 1983); sistnevnte er den laveste temperaturen som noen gang er registrert.

Imidlertid foretrekker denne arten av pingviner å hekke i kystnære områder som ikke er frosset om sommeren: de samles i kolonier på rundt 200 tusen par, der hunnene legger 2 egg i en avstand på omtrent 2 dager fra hverandre.

På bildet begynner rettene om frieri

Antarktiske pingviner (Pygoscelis antarktica) er født og lever i ganske store kolonier: hver av dem er omtrent 70 centimeter høy og vekten er mellom 3, 5 og 5 kilo. For disse pingvinene er leopardselene den mest begynnende faren: de små og eggene blir i stedet truet av den antarktiske chioni (Chionis alba) og av skua eller Antarctic skua (Stercorarius sp.).

Disse pingvinene anses fortsatt som de mest "kranglende" og kolliderer ofte med andre pingviner. Forskere gjenkjenner dem ofte og kaller dem "steinbryter-pingviner" på grunn av den høye tonen i samtalene deres.

På leting etter et øyeblikk av beryktethet har ikke denne elefanten (general Mirounga) gått glipp av muligheten til å skjemme bort høytiden til en fotograf som prøvde å forevige en gruppe pingviner i Saint Andrews-bukten i Sør-Georgia, nær øyene Falklandsøyene. Dyret har poppet flere ganger bak en sanddyn som trenger inn i skuddet og deretter forsvunnet i vannet og dukket opp igjen med en underholdt luft. Og hans søken etter berømmelse ble etter hvert bedre: pingvinene på dette bildet, jeg er absolutt ikke hovedpersonene. Sørlige elefanter (Mirounga leonina) tilbringer 90% av livet i havene, med lange dykk på jakt etter mat som strekker seg fra en halv time til to timer i varighet. De fleste av "dykkene" når dybder på 300-800 meter, men dykk på 1500 meter er også blitt observert, en overskredet dybde, hos pattedyr, bare fra sædhval. Til tross for at de er gode svømmere, vet de imidlertid hvordan de skal bevege seg raskt selv på land.

Flere bilder og nysgjerrigheter rundt sjøelefanter (se)

For å gjøre rettferdighet også mot pingvinene, et galleri dedikert til dem

Det vil også være kaldt ute, men disse to pingvinene som holder hender … ja, for vingen blant den antarktiske isen ville de også varme det iskalde hjertet. Mens den profesjonelle fotografen Silviu Ghetie, fra Romania, tok bilder av det surrealistiske landskapet i Port Lockroy, et naturlig innløp på Antarktis-halvøya, gikk et par pingviner inn i målfeltet og henvendte seg umiddelbart til reporterens oppmerksomhet. De to forble reservert fra resten av gruppen, i en romantisk holdning, i et par minutter, før de ble avbrutt av et "tredje hjul".

Ikke gå glipp av galleriet dedikert til pingviner

Mer spektakulære bilder av forelskede dyr

Du vil kanskje også like: Hvorfor fryser ikke pingvinpotene? Ving i vingen Finn inntrengeren Ansikt til ansikt med en leopardforsegling Pingviner (tapere) du er født … eller blir du? Det er nok for ham å riste den "blonde" ryggen, for å ha alle hunnene ved føttene.
Når det gjelder forførelse, er den crested eudipte (Eudyptes chrysocome) en ekte mester, og når den svinger de lange tuftene med gule fjær som følger med snuten, går den absolutt ikke upåaktet hen. Men det er ikke en Don Giovanni: til tross for hjertebryterluften er denne pingvinen i Atlanterhavet en trofast type, og hvert år i parringsperioden - i de første dagene av våren eller sommeren - går den på jakt etter den samme partneren fra de foregående sesongene.
Oppdag mange andre pingvin-nysgjerrigheter
[EI]